Рибари са изчезнали в езерото Мандра край Бургас, местността Брястите, съобщиха от

...
Рибари са изчезнали в езерото Мандра край Бургас, местността Брястите, съобщиха от
Коментари Харесай

С термо дронове издирват изчезналите в езеро край Бургас рибари

Рибари са изчезнали в езерото Мандра край Бургас, местността " Брястите ", съобщиха от полицията. Става въпрос за двама мъже на 44 и 47 години. Те влезнали в езерото с надуваема рибарска лодка към 23.00 ч. в неделя. Сигналът за изгубването им е подаде в 6 ч. сутринта в понеделник.

Сформиран е екип от чиновници на Четвърто Районно ръководство – Бургас, група „ Издирване ” при отдел „ Криминална полиция ” при ОДМВР - Бургас, бранш „ Спасителни оперативни действия ” към Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” и ИАРА – Бургас.

Районът към езерото Мандра е претърсен обширно, само че досега не са открити никакви следи, нито от риболовците, нито от лодката им.

" Обследва се с термодрон площта на езерото в границите на интервенцията по търсене на двамата риболовци. Кадрите са с добра видимост и се надявам да обхванем допустимо най-голяма територия, както във водата, по този начин и към крайбрежията на езерото ", осведоми в понеделник вечелр кметът на Бургас Димитър Николов.  В нощното търсене са включени екипи на общината, Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури и полицията.

" Надявам се да успеем да помогнем на екипите от водолази, полиция и пожарна сигурност, които през целия ден издирваха двамата мъже в езерото ", добави кметът. В формалната си фейсбук страница Николов написа: " Получавам позвънявания от риболовци, които имат подготвеност да се включат в издирвателната акция и им благодаря. Осигурихме спомагателна лодка, която ще бъде употребена на следващия ден. Ще създадем всичко по силите си, с цел да помогнем. Винаги има вяра, имат я и околните на Ивелин и Петър, които въпреки и мощно обезпокоени, имат вяра в положителния излаз от тази сериозна обстановка! Дано! ".

Във вторник при подобаващи метеорологични условия издирвателните мероприятия не престават. В случай на опция, полицията приканва да се включат и доброволци с лодки, оборудвани със избавителни жилетки.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР